top of page

TEKSTIILIPAINO

tekstiilipaino silkkipaino paitapaino printti paita

Tekstiilipainostamme löytyy ratkaisut kaikenlaisiin printteihin yksivärisistä monivärisiin valokuvaprintteihin. Yleisimpiä tekniikoitamme ovat silkkipaino, lämpösiirtokuvat ja -kalvot sekä brodeeraus. Referensseistä näet paremmin painatuksia ja valmistamiamme vaatteita.

 

Paitapainon yleisin menetelmä on silkkipaino tai silkkipainettu siirtokuva, mutta myös leikattavaa lämpösiirtokalvoa käytetään paidan painatukseen. Brodeeraus on yleisin menetelmä lippiksiin, pipoihin, takkeihin yms. Näihin myös lämpösiirtokalvo on vaihtoehto. Oli haussa sitten paita omalla kuvalla tai tekstillä, hupparit painatuksella, brodeeraus lippikseen tai pipoon niin me autamme ja valmistamme laadukkaat tuotteet teille! Ota yhteyttä ja kerro ideasi ja toiveesi, niin valitaan yhdessä paras mahdollinen painatus tai merkintä teidän tarpeisiinne. Meiltä löytyy myös logosuunnittelua ja apua kokonaisuuden luomiseen.

silkkipaino
SILKKIPAINO

Silkkipaino eli seripaino on tekstiilipainomenetelmä, jossa painoväri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi vaatteelle. Silkkipainatuksessa käytettävät värit ovat yleisimmin plastisol- sekä vesipohjaisia painovärejä. Silkkipainossa jokaista logoa ja väriä kohden tehdään oma painotyökalu, ja moniväriprintit painetaan yksi väri kerrallaan.

lämpösiirtokalvo
LÄMPÖSIIRTOKALVO

Lämpösiirtokalvo tehdään leikkaamalla leikkurilla logo kalvolle. Tämän jälkeen printti prässätään tuotteeseen siirtokalvon avulla. Lämpösiirtokalvo sopii tarkkojen ja yksilöllisten tekstiiliprinttien toteuttamiseen esimerkiksi pienempiin tuotantomääriin sekä yksittäisten tuotteiden tekemiseen. Siirtokalvolla on mahdollista tehdä myös erikoisempia logoja ja tekstejä kuten kromi/kiilto/kulta-, heijastin- sekä pimeässä hohtavia printtejä. Lämpösiirtokalvo sopii erityisen hyvin kiiltäviin materiaaleihin kuten takkeihin ja urheilutuotteisiin.

lämpösiirtokuva
LÄMPÖSIIRTOKUVA

Lämpösiirtokuva on painettu erityiselle paperille tai kalvolle, joka sitten siirretään lämpöprässin avulla tekstiiliin. Siirtokuvat ovat siirtokalvolla "kuivia", joten niitä voi säilyttää vaikka varastossa ja painaa yksitellen tuotteisiin.

Serigraafinen lämpösiirtokuva valmistetaan perinteisellä silkkipainomenetelmällä, jossa kuvio tuotetaan painamalla logo, kuva tai teksti silkkipainolla siirtokalvolle.

Digitaalinen lämpösiirtokuva valmistetaan tulostimella, eli väri tulostetaan suoraan kalvolle. Tämän jälkeen printti leikataan oikeeaan muotoonsa. Digitaaliset lämpösiirtokuvat nostavat koko ajan suosiotaan, koska printteihin, kuviin, logoihin ja teksteihin saadaan tällä tekniikalla paljon hienoja yksityiskohtia, eikä printin värien määrällä ole mitään rajoituksia.

brodeeraus
BRODEERAUS

Brodeeramalla saadaan näyttävä ja kestävä logon merkkaus vaatteisiin. Brodeeraus tehdään tikkaamalla logo tuotteeseen langalla. Brodeerattu logo on korkealaatuinen ja näyttää hyvältä kovankin kulutuksen jälkeen. Brodeerausta voidaan käyttää erityyppisiin vaatteisiin, lakkeihin ja hattuihin. Joihinkin tekstiileihin brodeeraus sopii erityisen hyvin silkkipainoon tai siirtokuviin verrattuna, kuten esimerkiksi päähineet, takit, fleecet ja neuleet.

bottom of page